Tervetuloa Miina Sillanpään Säätiön Löydetyt miehet -hankkeen webinaariin "Miehet edellä"3.11.2020 klo 13.00–14.30. Striimilinkki: https://www.youtube.com/watch?v=JzDbKfemlBg

Kainuussa on muuta maata suuremmat terveyden ja sen taustatekijöiden väliset sosioekonomiset erot. Työttömyys, päihteet, yksinäisyys sekä psyykkiset ja fyysiset sairaudet aiheuttavat pahoinvointia, jonka taustalla on usein myös mm. matala koulutustaso, alhainen toimeentulo sekä sosiaalinen syrjäytyminen. (Kainuun liitto 2017.) Erityisesti ikääntyvillä, vähän koulutetuilla kainuulaismiehillä on riski joutua työelämän ulkopuolelle ja syrjäytyä. Miina Sillanpään Säätiön Löydetyt miehet -hankkeessa (2018–2020) vahvistettiin 45–65-vuotiaiden kainuulaismiesten arjen hyvinvointia ja ohjattiin heitä kohti terveellisempää, päihteettömämpää ja liikunnallisempaa elämäntapaa tavoitteellisen ryhmätoiminnan avulla. Löydetyt miehet -hankkeen ryhmät jatkavat toiminta paikkakunnilla yhteistyökumppaneidenavulla.

Eräs ryhmään osallistunut mies kiteytti ryhmätoimintaan osallistumisensa toteamalla:”Kerrankin oli sellainen arpa, millä voitti.”

Lisätiedot ja tarkempi ohjelma: Kutsu "Miehet edellä".Striimilinkki webinaariin osallistumiseen. https://www.youtube.com/watch?v=JzDbKfemlBgTervetuloa osallistumaan Löydetyt miehet -hankkeen loppuseminaariin. Luvassa on mielenkiintoinen iltapäivä kainuulaismiesten asioiden äärellä.