Käsillä olevan Aivoviikon teemana on ”Vaali aivojasi”. Toteuta Aivoviikon teemaa ja käy tutustumassa Muistipuiston uusimpiin sisältöihin Mielen tasapainoa-osiossa.

Myönteisyyttä ja hyvinvointia

Muistipuiston ylivoimaisesti suosituimpia sisältöjä ovat Treenejä aivoille -harjoitukset. Käyttäjät ovat toivoneet osaan harjoituksia lisähaasteita ja osaan puolestaan helpompia tasoja. Uusien harjoitustasojen sorvaaminen onkin Muistipuiston pajalla juuri nyt työn alla.Uusia sisältöjä lisätään myös Mielen tasapainoa-osioon, josta löytyy jo muutamia uusia harjoituksia Myönteisyyttä-otsikon alta. Harjoitukset pohjaavat aivojen elinikäiseen kykyyn muovautua ja oppia uutta. Se, mihin kiinnitämme huomiomme, lisääntyy ja vahvistuu. Keskeistä on oppia katsomaan itseään myönteisesti. Tämä edistää kykyä tunnistaa omia tarpeitaan ja pitää itsestä huolta.Positiivisten ajatusten ja tunteiden vahvistaminen sekä omien ja muiden vahvuuksien tunnistaminen ja käyttäminen tukevat hyvinvointia. Samalla vähenee huomion kiinnittäminen heikkouksiin, epäonnistumisiin ja puutteisiin. Myönteisemmän elämän voi aloittaa määrittämällä Muistipuistossa omat luonteenvahvuutensa tai täyttämällä kiitollisuuspäiväkirjaa. Nämä ovat erityisen hyviä harjoituksia niille, jotka tunnistavat itsessään taipumuksen nähdä lasi puolityhjänä puolitäyden sijaan.

Yksilöllinen Muistipuisto

Jokainen Muistipuistossa vieraileva etsii ja löytää itselleen omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeisiinsa soveltuvia sisältöjä. Siinä missä yksi käy tekemässä tutut jutut säännöllisesti, tulee toinen puistoon löytääkseen arkeensa uusia haasteita ja kokemuksia. Muistipuiston videolla esiintyvä Raili on ottanut Muistipuiston päivittäiseksi tavakseen. Hän on löytänyt puistosta itsellensä mielekkäitä sisältöjä, kuten aivotreenit, rentoutumisen ja aivoterveelliset ruokareseptit.

Video: Room 22

Onko Muistipuisto hyödyksi?

Muistipuiston arkivaikutuksia arvioidaan tänä keväänä. Etsimmekin kokeiluun vapaaehtoisia ikääntyviä, jotka ovat kiinnostuneita aivoterveytensä edistämisestä ja ylläpitämisestä. Osallistuminen edellyttää oman tietokoneen tai tabletin sekä halua käyttää Muistipuistoa omien tarpeiden mukaisesti 10 viikon ajan. Osallistujia myös haastatellaan ennen ja jälkeen kokeilun. Kiinnostuitko? Lue lisää tästä (pdf).

Muistipuisto lukuina

Syyskuussa 2018 julkaistu Muistipuisto® -palvelu on otettu hyvin vastaan ja ahkerasti käyttöön niin kodeissa kuin ryhmätoiminnassakin. Palvelussa on tähän mennessä ollut noin 25 000 käyttäjää. Uusia käyttäjiä saapuu puistoon joka viikko. Muistipuisto -hanke jatkuu STEA:n avustuksella vuonna 2019, jolloin luomme puistoon lisää käyttäjiä kiinnostavia sisältöjä, arvioimme sen arkivaikutuksia ja teemme Muistipuistoa tunnetuksi.

Muistipuisto®, koska aivoterveys on pääasia!www.muistipuisto.fi

Muistipuisto on kehitetty Miina Sillanpään Säätiön ja Muistiliiton kolmivuotisena (2016–2018) hankkeena Veikkaus Oy:n pelituottojen avustuksella. Lisätietoa Muistipuisto-hankkeesta.