Miina Sillanpään Säätiön julkaisusarjassa on ilmestynyt Muistiluuri -hankkeen loppuraportti "Eteenpäin elävä mieli". Säätiö on vahvasti mukana myös ikääntymistä käsittelevissä aiheissa ja on ollut mukana tekemässä ”Vanhusneuvostot vapaaehtoistyön asialla -vinkkivihosta”.

Muistiluuri-hankkeen loppuraportti

muistiluuri-kansikuva-350

Miina Sillanpään Säätiön julkaisusarjan uusin teos ”Eteenpäin elävä mieli” käsittelee Muistiluuri -kehittämishanketta, jossa luotiin muistisairauden varhaisessa ja lievässä vaiheessa olevien henkilöiden ja heidän läheistensä tarpeista lähtevä voimavaralähtöinen, sisällöllisesti laaja-alainen ja toteutukseltaan monimuotoinen Muistikompassi-kuntoutusmalli (pdf). Kuntoutuksen tavoitteena on, että muistisairas henkilö ja hänen läheisensä voivat jatkaa omannäköistään elämää hyödyntäen olemassa olevia voimavarojaan. Kuntoutusmallin ohella hankkeessa luotiin Impulssi-hyvinvointisovellus, joka koostuu valmiiksi valikoiduista hyvinvointia edistävistä ja aktiivisuutta kannustavista sisällöistä.Muistiluuri -kehittämishankkeen loppuraportti on saatavilla sekä painettuna että sähköisenä. Painettua kirjaa voi tilata maksutta säätiöltä osoitteesta: raili.kaikkonen@miinasillanpaa.fiMuistiluuri -hankkeen digitaalinen loppuraportti (pdf)

Vanhusneuvostot vapaaehtoistyön asialla -vinkkivihko

shakki 350

Suurin osa ikääntyneistä asuu ja haluaa asua omassa kodissa mahdollisimman pitkään. Väestön ikääntyessä vapaaehtoistoiminnan merkitys kasvaa. Juuri julkaistusta ”Vanhusneuvostot vapaaehtoistyön asialla -vinkkivihosta” saa vinkkejä siihen, millaista vapaaehtoistoiminta voisi olla. Kaikilla kunnilla on velvollisuus asettaa vanhusneuvosto, joka on otettava mukaan vaikuttamaan ikäihmisiä koskeviin asioihin.Lue lisää aiheesta julkaisu-uutisesta.Vinkkivihko vanhusneuvostoille (pdf)