Verkostoissa tehdään tärkeää työtä ihmisten kuntoutumisen ja toimintakyvyn tukemiseksi. Kuntoutusverkosto KUVE edistää kuntoutujien asemaa monialaisena ja pitkäjänteisenä verkostona. Siihen kuuluu järjestöjä sekä julkisyhteisöjen, oppilaitosten ja korkeakoulujen sekä yritysten edustajia.

KUVE tarkastelee kuntoutumista ja ihmisten toimintakykyä laaja-alaisesti, kaikissa ikäryhmissä ja ihmisten erilaiset elämäntilanteet huomioiden. Tulevaisuudessa verkostojen merkitys vain kasvaa.

Järjestöt ovat tärkeitä toimijoita jakaessaan tietoa ja osaamista ihmisten toimintakykyyn liittyvissä asioissa sekä auttaessaan ihmisiä konkreettisesti. Tätä työtä ei saa romuttaa. On tärkeää turvata järjestöjen toimintaedellytykset myös jatkossa.

KUVE:n puheenjohtajisto toimitti verkostoa koskevan kirjeen selvityshenkilö Mika Pyykölle 9.10.2024.

Lue kirje kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja

Soile Kuitunen

KUVE:n puheenjohtaja

soile.kuitunen@miinasillanpaa.fi

Riikka Shemeikka

KUVE:n varapuheenjohtaja

riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi

Miina Sillanpään Säätiö toimii KUVE:ssa (Kuntoutusverkosto). Miina Sillanpään Säätiön yhtenä tehtävänä on kuntoutus ja sen kehittäminen. Säätiö on mukana KUVE-verkoston vetoomuksessa, joka toimitti verkoston kirjeen selvityshenkilö Mika Pyykölle. STM:n nimeämä selvityshenkilö tekee tarvittavia taustaselvityksiä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen avustusleikkauksia koskevien linjausten ja kohdennusten valmistelun tueksi.