Miina Sillanpään Säätiön ja Harjulan Setlementin yhteishanke SenioriKamu kokeilee tänä syksynä uudenlaista tapaa tuoda osallistujien ääni kuuluviin. Joka toinen viikko Facebookissa julkaistava SenioriKamun ystäväkirja nostaa esille aitoja mietteitä ja terveisiä kohtaamisten takaa. Tutustu ja ihastu!

SenioriKamu-toiminta yhdistää yksin kotona asuvan ikääntyneen ja vapaaehtoisen toistensa juttu- ja ulkoiluseuraksi. Helsingissä ja Lahdessa toimivat kamuparit viettävät mukavaa aikaa yhdessä ja saavat samalla lämpimiä muistoja ja hyvää mieltä, joilla jaksaa huonommankin päivän.

Vapaaehtoisuus on aina vastavuoroista, ja SenioriKamu-vapaaehtoiset kertovatkin saaneensa seniorin kanssa vietetyistä hetkistä itselleenkin mm. liikkumisseuraa, mielenkiintoisia keskusteluja, kokemusta ikäihmisten kohtaamisesta ja merkityksellistä tekemistä arkeen. Seniorin kamuna voi jopa saada uuden ystävän.

Tähän mennessä SenioriKamun ystäväkirja on esitellyt vapaaehtoisten näkemyksiä toiminnasta, mutta jatkossa tullaan kuulemaan myös senioreiden mietteitä tapaamisten takaa. Tykkää Miina Sillanpään Säätiöstä Facebookissa ja pääset lukemaan tuoreimmat kokemukset ensimmäisten joukossa.

SenioriKamu on Miina Sillanpään Säätiön ja Harjulan Setlementin yhteishanke, jota Miina Sillanpään Säätiö koordinoi. Miina Sillanpään Säätiö toteuttaa toimintaa Helsingissä (Kontula ja Malmi sekä lähialueet) ja Harjulan Setlementti Lahdessa. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysministeriö. SenioriKamu-toimintaan pääset tutustumaan paremmin hankesivulla.